Vacatures

Solliciteer nu

Schaduwdocent (1247)

Terra Meppel VO

1 FTE | Vacaturenummer: 1247 | Sluitingsdatum: 16 november 2019

Deze baan

Schoolprofiel
Terra Meppel VO is een christelijke school en verzorgt vmbo-groen opleidingen en het Groene Lyceum aan zo’n 700 leerlingen. De opleidingen hebben een ‘groen karakter’, wat inhoudt dat de opleidingen naast de algemene vakken te maken hebben met groen, voeding, dier, natuur & milieu.
Elke leerling heeft, naast de algemene vakken, een deel groen in de opleiding en vult dat aan met; nog meer groen, sport of cult. Hiermee is het een aantrekkelijke school voor een brede groep leerlingen uit Meppel en wijde omtrek die een overzichtelijke school met persoonlijke aandacht zoeken.

Voorzieningen
De schoolgebouwen zijn licht en transparant en zijn gevuld met alle faciliteiten die modern onderwijs stimuleren. Van uitstekende ICT middelen tot praktijkmaterialen en dieren. Op het ruime eigen terrein zijn ook de praktijklokalen, dierweides, moestuinen en een park te vinden. De theorielokalen zijn rondom leerpleinen opgesteld. Hierdoor kun je het leerplein bij je les betrekken en zo maatwerk en projectonderwijs eenvoudig organiseren.

Onderwijsteam
Je werkt in een onderwijsteam met nog 7 of 8 collega’s. Er is een grote verantwoordelijkheid voor onderwijsteams maar ook regelruimte daar invulling aan te geven. Als onderwijsteam zorg je voor begeleiding van een groep van 100 leerlingen binnen één leerweg én geef je het merendeel van de lessen aan jullie ‘eigen’ leerlingen. Dat zijn leerlingen van klas 1, 2, 3 en 4. Er zijn onderwijsteams voor de leerwegen Basisberoepsgericht, Kaderberoepsgericht, Gemengde leerweg en het Groene Lyceum. Jij werkt vanuit één van die onderwijsteams. Ondersteuning komt van experts als je dat nodig hebt. Bijvoorbeeld vanuit Passend Onderwijs, ICT of de administratie.

Voor de vakinhoud sluit je aan bij de vaksectie van jou vakgebied. In je vaksectie ontwerp je de lesinhoud, maak je toetsen en bespreek je de gehanteerde methode. Je bent dus zowel lid van een onderwijsteam als van een vaksectie.

Wij zoeken

voor zo spoedig mogelijk een collega;

o die een relevante (hbo-) opleiding heeft op het vakgebied en bij voorkeur beschikt over een tweedegraads onderwijsbevoegdheid;
o die zich herkent in onze kernwaarden; gemeenschappelijk versterkend en bewust persoonlijk en werkt vanuit de bij Terra algemeen geldende waarden: kwaliteit, betrokkenheid, ontwikkelingsgerichtheid, veiligheid, resultaatgerichtheid en efficiency;
o die een onderwijsvisie heeft waarbij de leerling centraal staat en uitdaging ziet in het begeleiden van leerlingen bij hun studieloopbaan;
o die beschikt over brede vakinhoudelijke en vakdidactische kennis en vaardigheden;
o die ervaring heeft in of specifieke affiniteit heeft met het vmbo;
o die reflecteert op zijn/haar handelen;
o die goed kan samenwerken met collega’s en een professionele instelling heeft.

De werkzaamheden;

Dagelijks start je werkdag om 08.00 uur en dan hoor je welke klassen en vakken je gaat vervangen in verband met ziekte. Er liggen lessen klaar die je kunt gebruiken en die door de vakdocenten zijn klaargezet. Mochten er geen zieke docenten zijn dan ga je andere werkzaamheden doen. Denk hierbij aan ondersteuning bij praktijkvakken.

Het betreft een uitdagende gevarieerde baan op een VO school in Meppel. Je moet bereid zijn klas 1 t/m 4 les te geven. Ervaring met werken binnen het VO is een vereiste.

Dit betreft een tijdelijke vacature.

Wij bieden

Een uitdagende functie binnen een plezierige werkomgeving, waarbij de kernwaarden centraal staan. Het betreft een LB-functie volgens de cao mbo met een maximum salaris van € 4.218,- per maand op basis van een volledige betrekking.

Vragen?

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met de heer M. Tempelman, afdelingsdirecteur, tel. (0522) 25 33 64 of 06 - 112 558 03. Of per mail via m.tempelman@terra.nl.

Geïnteresseerd?
Word je enthousiast bij het lezen van deze vacature en denk je dat je de geschikte kandidaat bent? Dan verzoeken we je digitaal te solliciteren. Klik op de knop "solliciteer nu" om naar het sollicitatieformulier te gaan. Graag ontvangen wij jouw reactie zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 15 november 2019.

Solliciteer nu

Reacties van uitzendbureaus worden niet in behandeling genomen.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature